неделя, 15 октомври 2017 г.

Брауни чийзкейк с тиква




Страхотен есенен десерт с тиква, крема сирене и брауни основа. Тази рецепта ме грабна още в мига в който я срещнах в едно списание. 


Общо време за приготвяне: 40 мин
Време за печене: 15-20 мин
Необходим бюджет за рецептата: около 10-12лв


Необходими продукти

За брауни основата:

  • 150 гр краве масло
  • 200 гр захар
  • 2 яйца (XL)
  • 100 гр брашно
  • 50 гр какао
  • щипка сол



За чийз глазурата :

  •  200гр крем сирене
  • 200 гр пюре от тиква ( аз използвах изпечена и пасирана тиква )
  • 50 гр захар
  • настъргана кора от лимон/портокал/лайм
  • семената на половин шушулка ванилия
  • щипка канела
  • 1 яйце ( XL )


Маслото за основата се разтопява на слаб огън. Прибавят се захарта и яйцата и се бърка енергично. Слагат се останалите продукти за брауни основата и се разбиват с телена бъркалка. Сместа се сипва в покрита с хартия за печена тавичка с размери 20/30 см. 

Двата слоя на чийзкейка





Продуктите за чийз глазурата се смесват. С лъжица се правят вдлъбнатини в брауни основата и се изсипва глазурата като може да направите шарки. 
Сладкишът се пече 30 минути в загрята фурна с вентилатор на 180 гр





Няма коментари:

Публикуване на коментар