Страхотен есенен десерт с тиква, крема сирене и брауни основа. Тази рецепта ме грабна още в мига в който я срещнах в едно списание.
Общо време за приготвяне: 40 мин
Време за печене: 15-20 мин
Необходим бюджет за рецептата: около 10-12лв
Необходими продукти
За брауни основата:
- 200гр крем сирене
- 200 гр пюре от тиква ( аз използвах изпечена и пасирана тиква )
- 50 гр захар
- настъргана кора от лимон/портокал/лайм
- семената на половин шушулка ванилия
- щипка канела
- 1 яйце ( XL )
Маслото за основата се разтопява на слаб огън. Прибавят се захарта и яйцата и се бърка енергично. Слагат се останалите продукти за брауни основата и се разбиват с телена бъркалка. Сместа се сипва в покрита с хартия за печена тавичка с размери 20/30 см.
Двата слоя на чийзкейка |
Продуктите за чийз глазурата се смесват. С лъжица се правят вдлъбнатини в брауни основата и се изсипва глазурата като може да направите шарки.
Сладкишът се пече 30 минути в загрята фурна с вентилатор на 180 гр
Няма коментари:
Публикуване на коментар