Общо време за приготвяне: 40 мин
Време за печене: 20 мин
Необходим бюджет за рецептата: 7-8лв
Необходими продукти:За блата:
- 200 гр. меко масло
- 1 ч.ч. пудра захар
- 1 ч.ч. смлени орехи
- кората от 1 лимон
- 1 ч.ч. брашно
- 4 белтъка
За глазурата:
- 4 жълтъка
- 1 ч.ч. пудра захар
- ванилия
Начин на приготвяне:
Разбийте мекото масло с пудрата захар, лимоновата кора и орехите. Добавете брашното и разбъркайте. Накрая отделете белтъците от жълтъците и разбийте белтъците на сняг. Прибавете ги към сместа и бъркайте с шпатула или дървена лъжица.
Изсипете сместа в предварително намаслена и набрашнена тавичка с размери 30/30 см ( или каквато имате малка тавичка, желателно е да е квадратна) и печете на 170 градуса, докато клечката излезе суха.Първо пека без вентилатор около 25 мин и след това със вентилатор до готовност.
Извадете сладкиша и докато леко почине разбийте жълтъците с 1 ч.ч. пудра захар и 2 ванилии. Аз ги разбих и леко го бърках на водна баня- много лесен трик за водна баня - ако имате млековарка от едно време става идеално! Докато е още топъл, нанесете глазурата равномерно по повърхността. Върнете сладкиша във фурната и изсушете глазурата за около половин час на около 50 градуса.
Режете на ромбчета!
Няма коментари:
Публикуване на коментар