понеделник, 17 октомври 2016 г.

Сладкиш "Агнеса" ( "Агнеси" )






Общо време за приготвяне: 40 мин
Време за печене: 20 мин
Необходим бюджет за рецептата: 7-8лв




Необходими продукти:За блата:





  • 200 гр. меко масло
  • 1 ч.ч. пудра захар
  • 1 ч.ч. смлени орехи
  • кората от 1 лимон
  • 1 ч.ч. брашно
  • 4 белтъка



За глазурата:





  • 4 жълтъка
  • 1 ч.ч. пудра захар
  • ванилия





Начин на приготвяне:




Разбийте мекото масло с пудрата захар, лимоновата кора и орехите. Добавете брашното и разбъркайте. Накрая отделете белтъците от жълтъците и разбийте белтъците на сняг. Прибавете ги към сместа и бъркайте с шпатула или дървена лъжица.

Изсипете сместа в предварително намаслена и набрашнена тавичка с размери 30/30 см ( или каквато имате малка тавичка, желателно е да е квадратна) и печете на 170 градуса, докато клечката излезе суха.Първо пека без вентилатор около 25 мин и след това със вентилатор до готовност.

Извадете сладкиша и докато леко почине разбийте жълтъците с 1 ч.ч. пудра захар и 2 ванилии. Аз ги разбих и леко го бърках на водна баня- много лесен трик за водна баня - ако имате млековарка от едно време става идеално! Докато е още топъл, нанесете глазурата равномерно по повърхността. Върнете сладкиша във фурната и изсушете глазурата за около половин час на около 50 градуса.

Режете на ромбчета!


Няма коментари:

Публикуване на коментар