Вдъхновена от новият ми блог и страница във Фейсбук едва дочаках събота за да изпробвам една рецепта на която се каня от доста време и все не ми остава време... Всъщност като изработка е изключително лесна, а вкусът й е уникален и е съвсем близо до този на бонбоните....Като времетраене за направата ще ви отнеме около 30-35 мин, а до пълна готовност 10-12 часа - за да престои в хладилник.Исках да постигна нежна и красива визия и мисля, че ми се получи!
Общо време за приготвяне: 60 мин
Охлажда се около 12ч в хладилник
Необходим бюджет за рецептата: около 20 - 22 лв
Необходими продукти:
- 2 пакета бисквити Роден край с масло
- прясно мляко за напояване
- 1-2 капачки Ром (по желание) или есенция - няколко капки
Продукти за крема:
- 125 качествено размекнато масло
- 200 г бял шоколад
- 400 г заквасена сметана
- 200 мл сладкарска сметана
- кората от 1/2 лимон
- 1 ванилия или ванилена захар - аз използвах такава
- 80 гр кокосови стърготини
За декорацията:
Тук вече изборът е изцяло Ваш, но аз използвах:
Рози
3 бр. бонбони Рафаело
150-180 г кокосови стърготини
сладкарски перли (продават се във всички големи вериги)
Започваме с крема.
Стопляме на водна баня маслото и го охлаждаме. Разтопяваме и белия шоколад на водна баня и след като и той изстине ги смесваме. Добавяме с лъжица на части предварително разбърканата до хомогенност заквасена сметана и разбъркаме добре. Прибавяме лимоновата кора, ванилията и кокоса. Накрая разбиваме на сняг сладкарската сметана и внимателно я разбъркайте в крема, с помощта на шпатула за да не изгубите въздушноста. Кремът ни е готов.
Приготвяме си купа с прясно мляко за напояване на бисквитите. Ако нямате ром, може да прибавите капки есенция - да Ви призная аз така направих.
Редуваме пласт крем с ред бисквити, като си оставяме по-голяма част от крема за отгоре. Прибираме в хладилник и след около 10-12 часа минаваме с мокър и топъл нож по страните на формата и го отстраняваме. Заемаме се с декорацията. Поръсваме обилно с кокосови стърготини, като се стараем да облепим с тях и страните на тортата. Слагаме цветята в средата и подреждаме бонбоните и перлите
Поздравления за интересния блог и подбора на рецепти! Много добре се е получила торта Рафаело. Ако ми позволиш един съвет - опитай се да фокусираш малко по-добре ястията и десертите, които снимаш, за да не бъдат размазани снимките и винаги посочвай автора на рецептата, която ползваш с линк или "адаптирано от...."
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти за доверието!
Поздрави и успех! :)
Благодаря Ани, в снимането още не съм много добра, но ще опитам. Относно рецептите - ще си взема поука!
Изтриване