петък, 1 февруари 2019 г.

Cake Pops








Общо време за приготвяне: 30 мин
Необходимо време за печене - 30мин
Време за охлаждане: 60-120 мин
Необходим бюджет за рецептата: около 8  лв

Cake Pops всъщност са малки, сладки тортички под формата на близалки, обвити с шоколад и украсени с ядки, цветни пръчици или каквото пожелаете. Правят се изключително лесно поради факта, че можете да ги приготвите от стар кекс, блат за торта или курабийки. Освен, че са лесни и се приготвят с достъпни за всяка домакиня продукти cake pops са изключително атрактивни и интересни за децата, което автоматично ги прави идеални за празнични поводи с много деца- рожденни и именни дни, тематични партита...



Както казах можете да си ги приготвите от кекс или блат за торта... Ако печете кекса го охладете напълно преди да преминете към правенето на cake pops-овете. Най-добре да е от предишния ден.
Аз моите ги направих от курабийки, които ми се мотаеха няколко дни и никой не ги искаше. Рецептата всъщност е на око и усет, но ето горе/долу такава:

Необходими продукти:


  • Блат за торта, кекс, курабийки или бисквити по избор около 400-500 гр тегло 
  • 3-4 с. л. крема сирене тип “Филаделфия” или маскарпоне
  • 2 с. л. краве масло-разтопено
  • 200 гр шоколад - аз използвах бял
  • шарени пръчици за украса
  • хранителни боички за оцветяване на шоколада
  • дървени шишове или малки сламки

Начин на приготвяне на вашите Cake Pops:



Смилате в блендер блатът или ( кексът/ бисквитите, курабйките на което сте се спрели...) до получаване на ситни трохи. Прибавяте крема сиренето, разтопеното масло и омесвате всичко до консистенция да можете да го направите на топчета. Оставяте за 15-20 мин да се охлади в хладилника. Оформяте от сместа равни по размер топчета колкото близалки и ги набучвате на шишчетата или сламките, които преди това сте потопили в малко от разтопения на водна баня шоколад. Правим това за да се държат топчетата и да не се смъкват надолу по шишчето. Аз за всеки случай сложих под топчето навити, малки ластичета за коса.

След това отново прибирате във фризера и се заемате с разтопения шоколад и оцветяването му. Както казахме шоколадът разтапяме на водна баня, разделяме в купички, ако искате различни цветове и го оцветявате. Топите всяко cake pops-че в шоколадът и го овалвате или поръсвате с избраната украса. Аз се спрях на така харесваните от всички деца шарени пръчици.







Няма коментари:

Публикуване на коментар