Днес бях решила да си почивам активно. След цяла седмица готвене и тичане, суетене около Коледния Благотворителен Базар към институцията за която работя се изморих качествено. След малко ще сложа рецепта и на Френската селска торта с която участвах в базара и се изкупи ПЪРВА, от което съм много горда! Но както знаете, който си прави сметки без кръчмар, обикновено се оказва изигран. Та днес освен, че украсявах джинджифилова
къщичка за Коледа
и пекох паламуд, накрая се оказах цялата в брашно, месейки тесто за ... пица....Дъщеря ми реши, че точно днес ще яде точно това и НИЩО друго. Тази пица е общо взето акция “изчисти хладилника“, така, чебез да искам свърших и това.
Необходими продукти за тавичка с диаметър 25 см:
За тестото:
брашно - около 300-400гр (на око)
1 яйце
1 пакет суха мая -Dr.Oetker
топла водичка за разтваряне на маята
олио около 100мл
Замесвате всичко, като преди това сте “активирали“ сухата май с топла вода до шупването й и оставяте тестото на топло да втаса.
За плънката:
Настърган домат или доматено пюре за намазване на пицата
1 кренвирш, нарязан на кръгчета
босилек
пармезан
кашкавал за поръска
Слагате в тавичката хартия за печене и я намазвате с мазнина, разточвате втасалото вече тесто и го полагате, като правите борд за да се задържи плънката.
Намазвате обилно тестото с домата или доматеното пюре и редите нарязаният на кръгчета кренвирш, посипвате с нарязан босилек и пармезан и печете на 220 градуса без решетка. След като се запече и тестото придобие по крайчетата златист цвят вадите, слагате решетката на най-високо. Прибавяте настъгания кашкавал и допичате до разтапянето му!
Няма коментари:
Публикуване на коментар