неделя, 3 септември 2017 г.

Сладкиш с белени праскови




Предлагам една страшно лесно, но в същото време безумно вкусна рецепта тъкмо за сезона....


Общо време за приготвяне: 60 мин
Време за печене: 30 мин
Необходим бюджет за рецептата: около 8-9 лв

Ето и нужните продукти:

4 броя големи праскови
2 и половина ч.ч бяло брашно тип 500
1 ч.ч захар
3 яйца
около 100 гр разтопено масло (или 1/2 ч.ч олио)
1 ч.ч кисело мляко
1 шушулка бургундска ванилия или 2 бр на прах 
1 ч.л сода за хляб или 1 пакетче бакпулвер

Начин на приготвяне

Разбърквате яйцата със захарта до побеляване. Прибавяте разтопеното масло (олио), брашното, което сте пресяли, както и ванилията. Ако сте се спрели на варианта със сода, разтваряте содата в киселото мляко и изчаквате да шупне. След това прибавяте към останалите продукти. Ако сте се спрели на варианта с бакпулвера не  е нужно да го “гасите“ в киселото мляко - просто ги прибавяте по отделно. Разбърквате до гладкост и получаване на хомогенна смес и изсипвате в намазнена тавичка. Обелвате прасковите и махате костилките. нарязвате и ги подреждате от горе като леко ги натискате да потънат. Печете на 180гр с вентилатор. 



След като изстине напълно поръсвате сладкиша с пудра захар!
Вече имате един уникално пухкав, ароматен и лек десерт. Да си призная за толкова лесна и обикновена рецепта има доста атрактивен вид... ;)






Няма коментари:

Публикуване на коментар