Лятото чука на вратите ни , а с него и горещините... Най после!
Снимка от Интернет |
След дългата, студена зима и хладната, дъждовна пролет. Не знам за вас, но аз вече нямам търпение да се излегна на плажа с чашка леден, освежаващ сладолед....
Снимка от Интернет |
Мммммм да....няма нищо по-приятно в летните жеги от купичка освежаващ сладолед, предполагам всички сме съгласни с това твърдение...Няма нищо по-хубаво от това, ако може и да е полезен....Ето моята вариация за домашен, здравословен сладолед. Комбинацията от банан, ябълка, парченца шоколад и сладко от вишни ще докосне всяка частичка от душата ви и ще ви пренесе на екзотичен остров, макар и виртуално.
Устието на р. Велека 2016г |
Общо време за приготвяне: 20 мин
Време за печене: + охлаждане 30 мин
Необходим бюджет за рецептата: около 8лв
Необходими продукти:
- кофичка кондензирано мляко
- бебешко пюре от банан + ябълка
- 2 яйца
- натрошен черен шоколад
- сладко или пресни плодове по избор
- 1 с.л захар на кристали
Начин на приготвяне:
Разбивате двете яйца с една с.л захар, тъй като основната сладост идва от кондензираното мляко.
Разбитите яйца бъркате на водна баня докато побелеят и станат на пяна. Правим това за да минат топлинна обработка и да се избегне директното консумиране на сурови яйца в жегите, особено, ако ще се дава на деца. Оставяме да се охладят.
През това време смесваме кондензираното мляко с пюрето от банан и ябълка, прибавяме към сместа и нарязания на малки кубчета черен шоколад, както и плодовете ( ако са от сладко ги изцеждаме от сока ). накрая прибавяме и охладените яйца и разбъркваме внимателно.
Оставяме във фризер за една нощ.
Поздравления! Вече имате напълно здравословен и скандално вкусен домашен сладолед!
Няма коментари:
Публикуване на коментар