събота, 3 юни 2017 г.

Домашен сладолед





Лятото чука на вратите ни , а с него и горещините... Най после!


Снимка от Интернет


След дългата, студена зима и хладната, дъждовна пролет. Не знам за вас, но аз вече нямам търпение да се излегна на плажа с чашка леден, освежаващ сладолед....

Снимка от Интернет


Мммммм да....няма нищо по-приятно в летните жеги от купичка освежаващ сладолед, предполагам всички сме съгласни с това твърдение...Няма нищо по-хубаво от това, ако може и да е полезен....Ето моята вариация за домашен, здравословен сладолед. Комбинацията от банан, ябълка, парченца шоколад и сладко от вишни ще докосне всяка частичка от душата ви и ще ви пренесе на екзотичен остров, макар и виртуално.

Устието на р. Велека 2016г
Общо време за приготвяне: 20 мин
Време за печене: + охлаждане 30 мин
Необходим бюджет за рецептата: около 8лв

Необходими продукти:


  • кофичка кондензирано мляко
  • бебешко пюре от банан + ябълка
  • 2 яйца
  • натрошен черен шоколад
  • сладко или пресни плодове по избор
  • 1 с.л захар на кристали

Начин на приготвяне:


Разбивате двете яйца с една с.л захар, тъй като основната сладост идва от кондензираното мляко. 



Разбитите яйца бъркате на водна баня докато побелеят и станат на пяна. Правим това за да  минат топлинна обработка и да се избегне директното консумиране на сурови яйца в жегите, особено, ако ще се дава на деца. Оставяме да се охладят. 



През това време смесваме кондензираното мляко с пюрето от банан и ябълка, прибавяме към сместа и нарязания на малки кубчета черен шоколад, както и плодовете ( ако са от сладко ги изцеждаме от сока ). накрая прибавяме и охладените яйца и разбъркваме внимателно. 





Оставяме във фризер за една нощ.



Поздравления! Вече имате напълно здравословен и скандално вкусен домашен сладолед!



Няма коментари:

Публикуване на коментар