неделя, 2 декември 2018 г.

Mirror Glaze Cake








Общо време за приготвяне: 120 мин
Време за печене: 50  мин
Необходим бюджет за рецептата: около 25-30  лв


Отдавна се бях навила да направя торта с огледална глазура, но честно казано резултата не е това което трябваше да е.
Първо не направих мусова торта и второ не загладих добре отстрани. Но като цяло съм доволна от себе си. Ето и

Нужните продукти за блатовете:


За блатовете:
Използвах ето тази рецепта за форма с диаметър 20 см: виж ТУК
(Пандишпанов блат от мама Яни 


  • 4 яйца
  • 1 ванилия
  • 200 гр. захар
  • 200 гр. брашно
  • 4 супени лъжици студена вода
  • 1 бакпулвер(аз ползвам на Д-р Йоткер)
Разбиваме първо белтъците със захарта. Прибавяме жълтъците, водата и пресяваме брашното с бакпулвера. Разбъркваме всичко и печем в загрята на 170гр фурна. Охлаждаме напълно и режем 3 блата. Заемаме се с крема


Нужните продукти за крема:


  • 250гр маскарпоне
  • 2 броя заквасена сметана - 800гр
  • 2-3 сл Дулсе де лече
  • 200гр захар
Разбъркаме всичко с миксер до гладка смес. Редим тортата. Накрая измазах с маслен крем - захар и масло в съотношение 2/1. Прибрах тортата за няколко часа във фризера.




Нужните продукти за огледалната глазура:


Използвах ТАЗИ  рецепта на Йоли, но удвоих продуктите

  • 200 г глюкоза
  • 200 г бял шоколад
  • 200 г захар
  • 100 г вода
  • 2 пакетчета желатин (7 г)
  • 140 г подсладено кондензирано мляко

Първо залях желатина с вода и оставих да набъбне. След това сложих на котлона глюкозата, захарта и водата. Сместа е готова когато достигне 130 градуса C. Аз нямам кухненски термометър за това махнах сместа от котлона 1 мин след като заври. Прибавих начупения бял шоколад и кондензираното мляо. Пасирах и прецеди няколко пъти. Оцвети глазурата с прахообразна готварска боичка.
Сложих тортата в тава върху висока купа и започнах да заливам. Трябва да работите бързо защото глазурата при допира със студената торта се втвърдява. Украсих отстрани и отгоре и прибрах в хладилник.





Няма коментари:

Публикуване на коментар