Общо време за приготвяне: 120 мин
Време за печене: 50 мин
Необходим бюджет за рецептата: около 25-30 лв
Отдавна се бях навила да направя торта с огледална глазура, но честно казано резултата не е това което трябваше да е.
Първо не направих мусова торта и второ не загладих добре отстрани. Но като цяло съм доволна от себе си. Ето и
Нужните продукти за блатовете:
За блатовете:
Използвах ето тази рецепта за форма с диаметър 20 см: виж ТУК
(Пандишпанов блат от мама Яни
- 4 яйца
- 1 ванилия
- 200 гр. захар
- 200 гр. брашно
- 4 супени лъжици студена вода
- 1 бакпулвер(аз ползвам на Д-р Йоткер)
Нужните продукти за крема:
- 250гр маскарпоне
- 2 броя заквасена сметана - 800гр
- 2-3 сл Дулсе де лече
- 200гр захар
Разбъркаме всичко с миксер до гладка смес. Редим тортата. Накрая измазах с маслен крем - захар и масло в съотношение 2/1. Прибрах тортата за няколко часа във фризера.
Нужните продукти за огледалната глазура:
Използвах ТАЗИ рецепта на Йоли, но удвоих продуктите
- 200 г глюкоза
- 200 г бял шоколад
- 200 г захар
- 100 г вода
- 2 пакетчета желатин (7 г)
- 140 г подсладено кондензирано мляко
Първо залях желатина с вода и оставих да набъбне. След това сложих на котлона глюкозата, захарта и водата. Сместа е готова когато достигне 130 градуса C. Аз нямам кухненски термометър за това махнах сместа от котлона 1 мин след като заври. Прибавих начупения бял шоколад и кондензираното мляо. Пасирах и прецеди няколко пъти. Оцвети глазурата с прахообразна готварска боичка.
Сложих тортата в тава върху висока купа и започнах да заливам. Трябва да работите бързо защото глазурата при допира със студената торта се втвърдява. Украсих отстрани и отгоре и прибрах в хладилник.
Няма коментари:
Публикуване на коментар