неделя, 5 август 2018 г.

Спаначена торта/ Spinach Cake








Общо време за приготвяне: 60  мин
Време за печене: 30 мин
Необходим бюджет за рецептата: около 23 лв



Представям Ви една невероятно сочна, лека и красива лятна торта, подходяща за рожден ден, градинско парти или подарък-изненада!
Рецептата е инспирирана от тук.


Необходими продукти за блата:



  • 4 яйца
  • 200гр захар
  • 200гр попарен спанак или замразен
  • 200гр пресято брашно
  • 1 чч олио
  • 1 сл екстракт от ванилия
  • 1 бр бакпулвер




Загрейте фурната на 170гр с вентилатор. Намаслете формата в която ще го печете. Аз използвах такава с падащо дъно с диаметър 23см.
Разбийте яйцата със захарта. Аз използвах замразен и смлян спанак, който смесих с олиото и го пасирах. Прибавете го при яйцата и захарта. Пресейте брашното и бакпулвера и прибавете и тях. Накрая сложете ванилията. Разбийте на слаба степен и излейте в тавичката.





Печете докато с проверка с дървен шиш по шиша не остава лепкава следа. Извадете и охладете напълно блата върху решетка. След това го разрежете с голям нож или конец. На мен ми излязоха 3 тънки блата. Внимавайте защото консистенцията им е крехка и ронлива!


Необходими продукти за крема


  • 500 гр маскарпоне
  • 400 гр заквасена сметана
  • 200 гр захар
  • 1 сл екстракт от ванилия
Смесете всички продукти и разбийте до хомогенна смес. 


След това започвате да сглобявате тортата. Аз изрязах страните на блатовете. По този начин ги направи еднакви и в същото време отстраних твърдата част. Не изхвърляте изрезките! От тях направете трохи и ги ползвайте за декорация на тортата. Слагате малко крек върху подноса на който ще е тортата - прави се с цел да се залепи тортата и да не се мести. Редите блат-крем/ блат-крем - някъде по средата сложих и боровинки. Измазвате по ваше желание - аз харесвам "голи" торти за това от страни измазах леко. Накрая декорирате с трохи и каквото ви дойде на ум или имате под ръка - ядливи цветя, плодове...









Няма коментари:

Публикуване на коментар