Тиквата е може би най-любимият ми есенно/зимен плод. Всъщност тя спада към плодовите зеленчуци. Освен, че е красива с наситено оранжевия си цвят и, че “оцветява“ иначе мрачния сезон тя е изключително полезна. Няма да ми стигне времето да изредя многото полезни елементи в нея - витамини, минерали и микроелементи.
Представям ви един много семпъл, но и много красив вариант на тиква-цигулка, който взаимствах от една моя колежка, но промених малко рецептата - нейната беше със сушени плодове, канела и мед.
Общо време за приготвяне: 30 мин
Време за печене: 25 мин
Необходим бюджет за рецептата: около 7-8 лв
Необходими продукти:
- 1 средно голяма тиква-цигулка
- натурален мед
- канела
- захар
- орехи
Режете тиквата на филийки“ или “пънчета“
посипвате със орехите, канелата, меда и печете на 200 гр с малко вода на дъното на тавичката до омекване и леко карамелизиране на меда
Една поучителна история: приказка за тиквата
Няма коментари:
Публикуване на коментар