сряда, 28 декември 2016 г.

Царица Тиква





Тиквата е може би най-любимият ми есенно/зимен плод. Всъщност тя спада към плодовите зеленчуци. Освен, че е красива с наситено оранжевия си цвят и, че “оцветява“ иначе мрачния сезон тя е изключително полезна. Няма да ми стигне времето да изредя многото полезни елементи в нея  - витамини, минерали и микроелементи.
Представям ви един много семпъл, но и много красив вариант на тиква-цигулка, който взаимствах от една моя колежка, но промених малко рецептата - нейната беше със сушени плодове, канела и мед.


Общо време за приготвяне: 30  мин
Време за печене: 25  мин
Необходим бюджет за рецептата: около 7-8 лв


Необходими продукти:


  • 1 средно голяма тиква-цигулка
  • натурален мед
  • канела
  • захар
  • орехи


Режете тиквата на филийки“ или “пънчета“





посипвате със орехите, канелата, меда и печете на 200 гр с малко вода на дъното на тавичката до омекване и леко карамелизиране на меда



Една поучителна история:  приказка за тиквата


Няма коментари:

Публикуване на коментар