събота, 1 април 2017 г.

Торта „Павлова„








Ако има торта или десерт с история, то това несъмнено е торта „Павлова„  
Лека, ефирна, точно като балерина....Предполагам знаете, че е създадена в чест на руската балерина Анна Павлова за това няма да ставам банална.



Блатът на тортата всъщност е една огромна целувка. Ето и необходимите продукти за тортата:

Общо време за приготвяне: 90 мин
Време за печене: 60 мин
Необходим бюджет за рецептата: 12лв


За целувчения блат:


  • 6 белтъка
  • 1 и 1/3 ч.ч захар
  • 1 ч.л оцет
  • 1 бр ванилия










Начин на приготвяне на блата


Разбивате белтъците с 2/3 от захарта на твърд сняг. След това прибавяте оцета, нишестето и ванилията и разбивате още малко с миксера.


Изсипвате целувчената смес в тава с хартия за печене и оформяте кръгъл блат. Печете на 100 гр с вентилатор около 1 час до леко златист цвят. Оставяте във фурната да се охлади напълно без да отваряте!








Необходими продукти за крема




  • 200 гр заквасена сметана
  • 100 гр пудра захар
  • Плодове за украса



Няма коментари:

Публикуване на коментар