Ако има торта или десерт с история, то това несъмнено е торта „Павлова„
Лека, ефирна, точно като балерина....Предполагам знаете, че е създадена в чест на руската балерина Анна Павлова за това няма да ставам банална.
Блатът на тортата всъщност е една огромна целувка. Ето и необходимите продукти за тортата:
Общо време за приготвяне: 90 мин
Време за печене: 60 мин
Необходим бюджет за рецептата: 12лв
За целувчения блат:
- 6 белтъка
- 1 и 1/3 ч.ч захар
- 1 ч.л оцет
- 1 бр ванилия
Начин на приготвяне на блата
Разбивате белтъците с 2/3 от захарта на твърд сняг. След това прибавяте оцета, нишестето и ванилията и разбивате още малко с миксера.
Изсипвате целувчената смес в тава с хартия за печене и оформяте кръгъл блат. Печете на 100 гр с вентилатор около 1 час до леко златист цвят. Оставяте във фурната да се охлади напълно без да отваряте!
Изсипвате целувчената смес в тава с хартия за печене и оформяте кръгъл блат. Печете на 100 гр с вентилатор около 1 час до леко златист цвят. Оставяте във фурната да се охлади напълно без да отваряте!
Необходими продукти за крема
- 200 гр заквасена сметана
- 100 гр пудра захар
- Плодове за украса
Няма коментари:
Публикуване на коментар