Необходими продукти за 6-8 бр
- 180 гр натурален, черен шоколад
- 3 с л ( 40гр) меко масло
- 50 гр захар
- 50гр пресято брашно
- 5 белтъка
- 2 жълтъка
Начин на приготвяне
В тенджера разтопете на водна баня черния шоколад с маслото.
Разделете белтъците от жълтъците
Разбийте белтъците на сняг. Когато са наполовина разбити прибавете захарта и продължете разбиването докато получите твърд сняг.
Прибавете жълтъците към сместа, както и разтопения с маслото шоколад. Внимателно прибавете и пресятото брашно и разбъркайте, като се стараете да не изкарате въздуха.
Намаслете си формичките за суфле и разсипете сместа равномерно. Прибавете във фризера за около час, два. Печете в предварително загрята фурна на 200гр - около 5-6 мин ( 8-10 ако са били замразени).
Поднесете веднага след изпичането, докато вътрешността е все още течна и мека.
Няма коментари:
Публикуване на коментар