петък, 27 юли 2018 г.

Шоколадови суфлета / chocolate souffles





Необходими продукти за 6-8 бр


  • 180 гр натурален, черен шоколад
  • 3 с л ( 40гр) меко масло
  • 50 гр захар
  • 50гр пресято брашно
  • 5 белтъка
  • 2 жълтъка


Начин на приготвяне


 В тенджера разтопете на водна баня черния шоколад с маслото. 




Разделете белтъците от жълтъците



Разбийте белтъците на сняг. Когато са наполовина разбити прибавете захарта и продължете разбиването докато получите твърд сняг. 





Прибавете жълтъците към сместа, както и разтопения с маслото шоколад. Внимателно прибавете и пресятото брашно и разбъркайте, като се стараете да не изкарате въздуха. 



Намаслете си формичките за суфле и разсипете сместа равномерно. Прибавете във фризера за около час, два. Печете в предварително загрята фурна на 200гр - около 5-6 мин ( 8-10 ако са били замразени).
Поднесете веднага след изпичането, докато вътрешността е все още течна и мека.














Няма коментари:

Публикуване на коментар