събота, 15 септември 2018 г.

Детска “Шарлота“ с бонбони



Има ли нещо по-вълнуващо от първи учебен ден? И по-значимо? Едва ли...Ето, че дойде и “нашия„ миг! Моето сладко, вече пораснало момиченце е първолаче! Пожелавам й много здраве, много шестици и неспиращо вдъхновение!
По случай първия учебен ден организирах детско парти...Е как парти без торта? Да, ама не каква да е торта! Шарена и красива като детски очи! Ето и рецептата:




Общо време за приготвяне: 60  мин
Време за печене: 30 мин
Необходим бюджет за рецептата: около 20 лв




Необходими продукти за пандишпановия блат:


За форма с диаметър 22 см
  • 4 яйца
  • 4 с.л захар
  • 4 с.л пресято брашно
  • ванилова есенция
Ако искате по-голямо количество за по-голяма форма увеличавате продуктите като спазвате това съотношение.
Разделяте белтъците от жълтъците. Разбивате на твърд сняг белтъците, като прибавяте постепенно захарта. 



Накрая прибавяте и жълтъците, пресятото брашно и ванилията и разбърквате на слаба степен с миксер. Печете в застлана с кухненска хартия форма на около 160-170 гр с вентилатор докато при проверка с дървен шиш, той излиза сух. Оставете блата да се охлади и през това време се заемете с крема



Необходими продукти за крема:


  • 800 гр заквасена  сметана- две големи кофички
  • две пакетчета крема сирене - от 125гр
  • пудра захар (на вкус), аз сложих около 200гр на това количество сметана
  • 2 бр желатин на прах
  • 300 гр пресни или замразени боровинки
  • ванилия-2 бр
Разбивате с миксер  заквасената сметана и крема сиренето, прибавяте боровинките  и захарта. След това и разтворения на водна баня 2 бр желатин. Бъркате с миксер до получаване на хомогенна смес. Целта е, ако има по големи боровинки да се раздробят. 

Следва сглобяването на тортата!

Продукти за декорация

  • 2-3 пакета шоколадови пурички
  • различни видове бонбони

Слагате на дъното на тава с падащо дъно ( същата в което сте пекли блата ) самия блат. Ако приляга плътно до стените изрявзате малко за да има място да наредите по стените ( като  кошничка ) пуричките. Всичко това се прави като сте стегнали ринга. Редите плътно една до друга пурите защото през първи час те ще държат крема преди да е стегнал! 




това надупчвате блата с вилица и го сиропирате с нещо. Аз имах под ръка сок от агаве. Изливате крема в образувалата се кошничка и най-добре приберете тортата във фризера поне за половин час. Така ще ускорите стягането на желатина. След това я преместете в хладилник и оставете за няколко часа. 



Украсата е по ваш избор. Аз направих отделения с пурички и в тях изсипах различни бонбони.








Няма коментари:

Публикуване на коментар